Vestfold fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2163, 3103 TØNSBERG
Besøksadresse: Svend Foynsgt. 9, 3126 Tønsberg
Telefon: 924 57 604, 909 19 432 • kontakt: Anna B Jørgensen (ansvarlig grunnskolen)/ Torill Sjømæling (ansvarlig videregående skole)
• Nettsted: http://vestfold.ksys.no
Kontaktperson:
Film 2017/ 2018: Sameblod
Produksjonsliste
Program

Film 2017/ 2018: Sameblod

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

'Sameblod' er kjærlighetserklæring til dem som forlot og de som ble værende.

Elle Marja, 14, er en reindriftssamisk jente. Hun blir utsatt for rasisme på 1930-tallet, og rase-biologiske undersøkelser på kostskole. Hun begynner å drømme om et annet liv. For å oppnå dette, må hun bli en annen, og bryte alle bånd med sin familie og kultur.

På et bakteppe av brutal rasisme er Sameblod en film som også utforsker ungdomsopprør, selvrealisering, økonomisk makt og hvordan et samfunns kollektive grusomheter kan påføre mennesker en skamfølelse som fører til selvforakt og ødelagte familier.

Etter filmen møter vi co-produsent Jim Hansen i samtale med Montage-redaktør Lars Ole Kristiansen , De tar gjerne i mot spørsmål og kommentarer fra publikum.

2017 er et merkeår i samisk sammenheng. Det er 100 år siden det første samiske landsmøtet i Trondheim, 40 år siden Alta-aksjonen og 20 år siden Kong Harald beklaget fornorskingspolitikken som har vært ført overfor samene. Mye har skjedd som følge av disse hendelsene. Sametinget ble etablert i 1989, og flere samiske institusjoner er bygget opp. I vår vedtok Stortinget at det skal opprettes en kommisjon for å granske samenes og kvenenes historie.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Storytelling Media

Multimedia og vedlegg

Bilder

sameblod 2.jpg
Foto: Sophia Olsson/Storytelling Media
sameblod 1.jpg
Foto: Sophia Olsson/Storytelling Media
Sameblod 3.jpg
Annet
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Programlengde
1 t. 50 min. + 30 min ettersnakk
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune